BEMUTATKOZÁS

 

 

 

Ecsedi Andrásnak hívnak, Sárospatakon születtem 1967-ben. Pedagógus szüleim két lánytestvéremmel együtt a sárospataki otthonunkban neveltek, míg „kirepültünk” onnan. Testvéreim zenészek lettek, én műszaki pályát választottam.

 

Általános iskolai tanulmányaimat a helybeli Tanítóképző Intézet Gyakorló Általános Iskolájában kezdtem 1973-ban, majd az új épület elkészültekor az Árvay József Gyakorló Általános Iskola néven fejeztem be 1981-ben.

 

 

Továbbtanulni az akkor épp 450. évfordulóját ünneplő Rákóczi Gimnáziumba felvételiztem, s ott érettségiztem 1986-ban. Időközben kedves technika tanáromtól, Törő Gábortól sikerült megszeretnem a rádiamatőrködést, amit az iskolában és a kollégiumban klubszinten lehetett gyakorolni, valamint az MHSZ sárospataki rádióklubjában a HA9KSF állomáson megszerezhettem az operátori, majd később az egyéni adóengedélyemet is 1987-ben.

 

Miskolcra jártam elektronikai műszerész tanulónak, s ott ismerkedtem meg egy színes TV tanfolyam keretében a Posta (PRTMIG) szakembereivel, aminek kapcsán a műsorszórást megszerettem és azt választottam hivatásul. 1989-től Magyar Műsorszóró Vállalat néven, majd 1990-től Antenna Hungária néven ismert.

 

 

1988. nyarától a tokaji TV toronyban dolgoztam 2007. júniusáig, majd 2011. tavaszáig a cégen belül az emődi szervizközpontban tevékenykedtem.

 

 

Vissza a főoldalra